Vaellusjorinoita vuodesta -97


Suurin osa on kirjoitettu ulkomuistista,
joten epätarkkuutta voi esiintyä.
Sama pätee Google Maps -reitteihin.

Kilpisjärvi 2011

Meat grinder
Tänä vuonna oli tarkoitus lähteä vanhan vaelluskaverin kanssa Kevon suuntaan mutta tuli esteitä rakennuspuuhien takia ja kun toisellakin vaelluskaverilla oli jalka huonona, tuli lähdettyä tutulle reitille soolona.
Tuumin ensin kalamatkaa Meekojärven suuntaan mutta poltteli kuitenkin kuluttaa kilometrejä joten suunnittelin reissun 2009 vaelluksen mukaan, ja jos rahkeissa piisaa, kiertäisin Paras/Pältsan suunnalla ylimääräistä.
Noh, se jäi suunnitelmaksi ja reissu toteutui lähes 2009 reitin mukaisesti, vain Halti jäi tällä kertaa välistä.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
( katso Halti 2009 reitti, vain Halti jäi matkasta... )

Toriseno 2010

Ensimmäinen kalamatka
Vaelluskaveri sai puhuttua kalamatkalle ensimmäistä kertaa. Toriseno käsivarressa löytyi parhaimpana vaihtoehtona puheiden mukaan hyvien rantojen takia, kumpikaan kun ei ole perhostamista ennen harrastanut ja kahluuvehkeet päätettiin jättää hankkimatta vielä. Kalasaalis oli laihahko korkean vedenpinnan takia, mutta kaveri veti kalastuspäivinen aikana 4 mittaharjusta, jotta kalan makuun päästiin :) Muu saalis oli sitten parhaimmillaan alamittaista 20-30cm taimenta ja harjusta, ja saihan kaverikin sitten Vuotisjärvestä pari ahventa ja ahneen hauentyngän. Kiitokset vinkeistä Maalareiden kalakerholle (www.kalakerho.net).
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Halti 2009

Käsivarsi kutsuu taas
Edellisvuotta toistaen suuntasimme kaverin kanssa minulle tuttuun ympäristöön, jossa hän ei ole aikaisemmin käynyt eli Kilpisjärven maastoihin. Ajatus oli kiertää ainakin Halti ja kolmenvaltakunnanrajapyykki, ja jos vauhti on päällä, käydä myös Paraksen ja Pältsan suunnalla. Itselle uutta tuli eteen Lossujärven ja Golddan maastoissa.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Karhunkierros 2008

Uusintakierros
Toinen vaelluskaverini oli muutamana vuonna ajatellut käydä katsomassa Kuusamoa ja karhunkierrosta, joten päätimme lähteä tutkimaan mitä 10 vuodessa on muuttunut. Paikat olivat suurimmaksi osaksi muistissa mutta kyllä maisemakin oli muuttunut, sekä reittikin muutamassa kohdassa... kai.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Saamenpolku 2007

Yhä ylemmäs
Tilkkutäkki alkaa täyttyä käytyjen alueiden suhteen. Sevettijärvi tuli jo edellisvuonna mieleen joten suunta oli heti valmis kun kohdetta sovittiin. Lisukkeena tälle vuodelle oli kaverin tuttavan mukaantulo, hänelle se olisi ihan ensimmäinen vaellusmatka.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Saariselkä 2006

Vihdoin täälläkin...
Jo edellisvuonna oli käynyt mielessä vierailla vihdoin Saariselän alueella. Nyt ei ollut toistakaan aluetta mielessä joten tuumasta toimeen. Perinteisen kolmen kaverin porukalla lähdimme taas maanantai-aamuna kohti pohjoista ja Kiilopäätä, joka olisi taipaleen aloitus- ja lopetuspiste.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Kalottireittiä 2005

Pitkä vaellus oli suunnitteilla...
Suunnitelma oli lähteä "pitkälle vaellukselle", kohteena täysi Kalottireitti.
Kävi kuitenkin vanhanaikaiset ja kierretty reitti jäi Kvikkjokkista Vaisaluoktaan.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Suunnitelmasivusto
Kalottiposti
Googlemap

Saana 2004

Saana
Lähdin teltta-testille Pältsan suuntaan ja tuumin Saanankin ensimmäistä kertaa huiputtavani. Enemmän sitä Saanaa tulikin tutkittua kuin Pältsaa...
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Jotunheimen 2004

Jotunheimin valloitus
Norjan korkein, Galdhopiggenin tuli huiputettua tällä reissulla, valitettavasti Glittertind eli kauan se korkein jäi huiputtamatta sään takia. Tällä reissulla tuli parin vaelluskaverin kanssa koettua kaikki mahdollinen: auringonpaiste, vesi-, räntä- ja lumisade, ja tietysti loistavat maisemat.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Paras & Pältsa 2003

Huiputuksia naapurien puolella
Vuoden toinen viikon etappi, kohteen pari nyppylää Kilpisjärven kupeessa: Paras Norjassa ja Pältsa Ruotsissa.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Kebnekaise 2003

Ensimmäisen vuoren huiputus
Eli voisi sanoa vuoreksi, ainakin omasta mielestäni. Ikiluminen Kebnen huippu oli alunperin pitkäaikaisen vaelluskaverini kiintopisteenä alkuajoista asti, mutta viime hetkillä iski pakki päälle ja hän jäi viettämään rantalomaa Saimaalle kauniimman sukupuolen kanssa. Jälkikäteen tietysti kadutti... Onneksi edellisvuonna mukaan lyöttäytynyt vanha koulukaveri oli kuitenkin lähdössä ja pääsimme kokemaan Ruotsin korkeimman huipun.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Lemmenjoki 2002

Rantalomalla
Retki -lehden artikkelista sain idean käydä tätäkin aluetta katsomassa, oli muuten köyhästi ideoita vaelluskohteeksi. Vanha koulukaverinikin oli lähdössä ensireissulle mukaamme, joten ei viitsitty laittaa turhan koville ensi reissulla. Parin viikon leppoisa rantaloma reissusta muodostuikin.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Halti & Reisadalen 2001

Molli mielessä
Nettijuttuja katsellessa eksyin Reisadalen:ian (N) ja Mollesfossen:ia käsittelevälle kuvaukselle ja sain kipinän vuoden reissulle. Samalla tulisi katsastettua Suomenkin huippu Halti ja Kalottireitin Suomi-osuus. Matkasta tuli paras pariviikkoinen tähän mennessä.
Kuvakertomus
Kuvagalleria
Googlemap

Rostadalen 2000

Kalottia katselemassa
Jostain nettiä selatessa eteen iski kummajainen nimeltä Kalottireitti. Materiaalia kerättyäni saatiin taas yksi kohde vaelluslistaan. Samalla tuli kerättyä ensiaskeleet Norjan ja Ruotsin pohjoisissa maastoissa.
Kuvakertomus
Kuvagalleria

UKK -reittiä 1999

Maantiet sucks!
Edellistä vaellusreittiä jatkaen - tosin toisesta suunnasta - tulimme ja koimme hienoja maastoja Koillis-Suomessa pitkän aikaa, kunnes reissu oli tyssätä tien yli hyppivään reittiin. Apostolin kyydillä tasaisen yli ja pääsimme taas vaeltamaan loppuun asti, valitettavasti reissu on kuitenkin vaellushistoriani heikoin lenkki.
Kuvakertomus
Kuvagalleria

Karhunkierros 1997

Ensimmäistä viedään
Kipinä iskee kokemuksien jälkeen eli useamman takapakin jälkeen tämäkin reissu jäi kuitenkin lämmöllä mieleen.
Kuvakertomus
Kuvagalleria

 
 
 RSS 2.0