Sanomalehti Pohjalainen Vaasassa Maanantaina 6.11.2000

Vaasalaiset parhaita nuorten SM-vapaapainissa

ALAVUS
Kalevi Viita
Vaasalaiset menestyivät juniorien vapaapainin SM-kisoissa Alavudella viikonvaihteessa. Tero Perkkiö ja Turaj Amirkhani voittivat mestaruuden, lisäksi Vaasan Voima-Veikot ja Vaasan Toverit olivat tasapistein kisojen parhaita seuroja. Lisäksi Vaasaan lähti tukku himmeämpiä mitaleita.
Ilmajoen Kisailijain Jari Kortesmäki kukisti 97-kiloisten finaalissa Popinniemen Iskun Tuomas Ahdin selätyksellä. Kortesmäki oli painien taitavimpia mestareita. Myös Teuvan Tero Välimäki otti mestaruuden. Hän voitti tiukassa 58-kiloisten finaalissa YTK:n Jani Hermanssonin yhdellä pisteellä.
Yllätysmestareita ei lähes sadan nuoren porukasta noussut..
54 kilon sarja oli tasainen. Turaj Amarkhanin kukisti finaalissa YKV:n Matti Mäki-Töylin pistein 9-7. Painien viimeisessä loppuottelussa 76-kiloisten Tero Perkkiö napsi tasaiseen tahtiin pisteitä Alavuden Mika Leppälästä. Pisteet kirjattiin lopuksi 9-0.
Kultaisten mitalien lisäksi EP:n painijoille herui kolme hopeaa. Näiden lisäksi alueen painijat pokkasivat neljä pronssista mitalia.

Vaasalaismenestys oli erittäin hyvä vajaallakin joukkueella, sillä Voima-Veikkojen riveistä puuttui  69kg puntarillakin jo käynyt varteen otettava mitalimies Markus Urpiola. Kisoja edeltävänä yönä noussut korkea kuume esti painimisen. Loukkaantumisistaan toipuvat Voima-Veikkojen Perttu Kaleva ja Mikko Kaunismäki olivat niinikään pois molskilta.