Vesimies 21.1-19.2

Hallitseva planeetta: Uranus
Hallitseva elementti: ilma
Hallitseva laatu: vakaa-kiinteä-aktiivinen
Onnenkivi: safiiri
Metalli: alumiini, uraani
Onnennumero: neljä
Onnenpäivä: lauantai
Värit: sininen ja violetti
”Minun on vaikea muistaa nimiä. Jos elän
tarpeeksi vanhaksi, unohdan epäilemättä
omanikin.” (Michel de Montaigne)

 

Vesimies on energinen, uudistushaluinen ja älyllisesti aktiivinen. Hän ei anna ennakkoasenteiden vaikuttaa mielipiteisiinsä, sillä hän luottaa mieluummin järkeensä kuin vaistoihinsa. Ainoastaan se, mitä huominen tuo tullessaan, on tärkeää.

Vesimies arvostaa ystävyyttä ja hyviä ihmissuhteita. Hänellä on ylevät ihanteet eikä hän valitse ystäviään näiden aseman tai varallisuuden perusteella, vaan hänen ystäväpiiriinsä kuuluu kirjavaa väkeä. Vesimies on ystävällinen ja puolueeton. Kapinallisen vesimiehen mielestä säännöt on tehty rikottaviksi ja vanhat tavat uudistettaviksi.

Vesimies ja raha

Vesimiehen mielestä raha on kattilaan tai polkupyörään verrattava käyttötavara, jonka säästämisessä ei ole mitään mieltä. Jos vesimies ei ole vaarassa kuolla nälkään ja hänellä on katto päänsä päällä, hän ei kiinnitä rahaan paljonkaan huomiota. Jos tilillä on riittävästi rahaa, hän ostaa kaiken haluamansa, mikäli jäljelle jää vielä sen verran että sillä elää seuraavaan palkkapäivään asti. Vesimies ei tavallisesti elä yli varojensa.

Vesimiehen terveys

Vesimiehen terveydelliset ongelmat ovat tavallisesti yhteydessä heikkoon verenkieroon. Vesimiehen varpaat ovat viileät, vaikka ulkona olisi helle ja talvisin hän tutisee lakkaamatta.

Koska aineelliset seikat eivät herätä vesimiehessä suuria tunteita, ei hän paneudu ruokailuunsakaan kovin syvällisesti. Pelkkä hengenravinto saattaa pitää sähköisen Uranus-ihmisen pitkäänkin pystyssä. Lounaaksi saattaa riittää pala mustaa leipää, toisinaan hän ei muista syödä lainkaan.

Keskivertovesimies on laiska liikkumaan ja ulkoilemaan, varsinkin jos ulkona vihmoo räntää ja elohopea on vajonnut nollan alapuolelle. Untuvatoppaukset ylle ja karitsanvillaa alle, ja jo pystyy kylmäinen vesimieskin heittämään lenkin, oli sää mikä tahansa. Varsinainen ongelma on kuitenkin siinä, ettei vesimies ole tottunut toimimaan säännöllisesti, vaan äkkinäisten mielihalujen ohjaamana.

Vesimies-nainen

Vesimies-nainen ei jätä ketään kylmäksi. Hän on yllättävä ja ristiriitainen; välillä hillityn eteerinen ja kuninkaallisen välinpitämätön, toisinaan taas hurmaavan huumorintajuinen. Vaikka häntä syytetään salaperäisyydestä ja jopa umpimielisyydestä, hän saattaa yllättää kuulijansa puhkeamalla kertomaan avomielisesti henkilökohtaisista elämää koskevista visioistaan. Vaikka vesimies-tytön ulkomuoto olisi ikävän vakavamielinen, hänen kaksoiselämänsä on taatusti tutustumisen arvoinen.

Raha ei kiinnosta Uranuksen hallitsemaa naista, eikä hänen sydäntään osteta setelipinkalla. Mies, joka lopulta saa hänet omakseen, on taatusti älykäs, itsenäinen ja arvaamaton. Hänellä on varmasti myös jokin vesimies-naisen huumorintajuun vetoava omituinen harrastus.

Vesimies ja rakkaus

Lempeästä ja mietiskelevästä olemuksestaan huolimatta vesimiehet saavat rakkauden saralla runsaasti sekasortoa aikaan. Varsinkin nuoret vesimiehet kohtelevat seuralaisiaan varsin piittaamattomasti, jopa julmasti.

Sen jälkeen kun vesimiehelle jossain vaiheessa valkenee, että tytöillä ja pojilla on muutakin eroa, kuin eriväriset kurahaalarit, hän hakee vastakkaisen sukupuolen seurasta uusia ja jännittäviä kokemuksia. Tiedonjanoaan tyydyttävä vesimies ei ehkä tule lainkaan ajatelleeksi koekaniininsa tunteita. Kani-parka, hän ei ehkä ymmärrä, miksi vesimiehen sähköinen mielenkiinto yhtäkkiä latistui vain laimeaksi ystävällisyydeksi. Hyllytetyn sydänystävän olotilaa ei lainkaan helpota se ettei mukavan muikealle vesimiehelle voi edes kantaa kaunaa.

Valloituksistaan huolimatta vesimies rakastuu harvoin. Ylipäätään hänen mielenkiintonsa herättäminen on vaikeaa ja siinä onnistuneelle on totisesti nostettava hattua. Haastetta on oltava rakkaudessakin…

Vesimies etsii kumppania, josta hän saisi sekä ystävän, että rakastajan. Nimenomaan tässä järjestyksessä. Vesimies ihailee vahvoja, itsenäisiä ihmisiä, jotka eivät alistu kenenkään komenneltaviksi. Tässä mielessä oinaan, jousimiehen ja leijonan kaltaiset järeät merkit saattaisivat täyttää odotukset. Toisaalta taas itsekin jatkuvassa muutostilassa elävät kaksonen ja vaaka pystyvät sujuvasti sopeutumaan vesimiehen vaihtelevaan elämäntapaan.

Vesimies asuu mielellään yksin. Hän vastustaa avioliittoa viimeiseen asti. Hän pelkää, että puoliso vie häneltä ensin vapauden ja tappaa sitten hänen ainutlaatuisuutensakin. Sitä paitsi avioliiton kaltainen muodollinen yhteiskunnallinen perinne sotii voimakkaasti hänen persoonallisia ratkaisuja suosivaa ideologiaansa vastaan.

Vaikka vesimies ei pääse koskaan huoletonta huulenheittoaan ja viatonta flirttailua kohtaan tuntemastaan viehtymyksestä, vakiinnuttuaan hän on uskollinen kumppani. Hän ei myöskään harrasta mustasukkaisia temppuja, vaan luottaa siihen, että kauluksesta löytyneille huulipunatahroille ja puhelinmuistioon raapustetuille salaperäisille numeroille on olemassa täysin viaton selitys.

Erityisen kiihkeänä rakastajana vesimiestä tuskin voidaan pitää, mutta kokeilunhalua löytyy sitten sitäkin enemmän. Toden totta, vesimies ei kieltäydy hulluiltakaan tuntuvista ideoista, mikäli ne eivät ole vaaraksi henkiselle tai ruumiilliselle hyvinvoinnille. Vesimiehen omat toiveet saattavat olla hyvinkin omalaatuisia, sille hänen ideointiaan ei sido maanpäälliset lait ja tekniikan rajoittuneisuus.

Vesimies vanhempana

Uranus-ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita tulevaisuudesta ja senpä takia saattaakin olla ällistyttävää huomata, etteivät he ole hullun lailla innostuneet lisääntymään ja täyttämään maata. Voisi kuvitella, että uusien sukupolvien synnyttäminen ja heidän kasvattamisensa olisi konkreettinen tapa vaikuttaa tulevaisuuteen. Mutta käytännön toimet eivät ole aivan vesimiehen alaa…

Kun yksinäinen vesimies sitten lopulta pariutuu ja pyöräyttää itselleen pesueen, hän saattaa aluksi olla hieman hämillään tilanteesta. Tähänkö loppui alituinen juhlissa juokseminen ja kokouksissa ravaaminen? Pitääkö hänen maailman miljoonien mielenkiintoisten asioiden sijasta keskittyä vain ja ainoastaan perillisten hyvinvointiin? Kun vesimies pääsee pahimman kulttuurishokkinsa yli, hän huomaa, että itse asiassa vilkkaat leikki-ikäiset tuovat rutkasti jännitystä elämään, eikä yksikään päivä ole samanlainen, vaikka vesimies sitä ehkä jo toivoisikin.

Vesimies seuraa herkeämättömällä kiinnostuksella lastensa kehitystä, eikä hän kyllästy kuuntelemaan heidän hengästyneitä selontekojaan päivän tapahtumista. Hän ei ehkä halaile ja suukottele nuhaneniään ylenpalttisesti, mutta laiminlyödyiksi lapset tuskin tuntevat itseään. Sitä paitsi vesimiestä parempaa kamua saa hakea. Hän on nimittäin tosi nasta tyyppi ja johdattaa omat ja naapurin vekarat seikkailuihin, joita he eivät itse edes keksisi.

Koska vesimies itse inhoaa turhanpäiväisiä rajoituksia, ei hän niitä lapsilleenkaan mielellään aseta. Vesimiehen lapsilla on oikeus kutsua päivällisvieraita ja pitää pyjamabileitä ja railakkaatkin leikit ovat sallittuja, jos vesimiehelle pyhitetty soppi vain jätetään rauhaan. Mutta kun vesimies vetäytyy omiin oloihinsa mietiskelemään, puolison on parasta huolehtia, ettei jälkikasvu pääse häiritsemään häntä. Rauhoittumistuokionsa menettänyt vesimies voi heittäytyä todella hankalaksi!

Uranuksen hallitsema kasvattaja kannustaa jälkeläisiään itsenäiseen ajatteluun, eikä murrosiän kapinallisuus häiritse häntä lainkaan. Päinvastoin, hän saattaa huolestua, jos lapsessa ei olevan minkäänlaista särmää. Vesimiehen mielestä lasten itsenäistyminen on upeaa. Hän antaa heille vapauden lähteä heti kun lapsuudenkoti alkaa tuntua ahtaalta. Kun lapsista viimeinenkin on lopulta lentänyt pesästä, vesimies pitää pienimuotoiset juhlat sen kunniaksi. Hän sytyttää sikarin, nostaa jalat pöydälle ja ryhtyy suunnittelemaan tulevaisuuttaan.

(By Suuri Horoskooppikirja)