Huippuhyvä kakku Mokkakakku 1. Vatkaa vaahdoksi voi ja sokeri. Suklaaleivokset 100 g margariinia 1. Sulata voi ja puolet suklaasta
vesihauteessa. Suklaakakku 3dl maitoa 1. Maito, sokeri ja kaakaojauhe kiehautetaan
kattilassa ja jäähdytetään sen jälkeen. Suklaaneliöt 2
kkp sokeria 4 rkl voisulaa 1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Helppo
marjapiirakka 1,5 dl sokeria Pinnalle: mustikoita,
viinimarjoja, raparperia, omenaa tms. 1. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää joukkoon piimä ja voisula. Keksiseos: Juustomassa: 4 dl kuohukermaa Tortun päälle: 1. Hienonna keksit, lisää sokeri ja sulatettu voi. 150 g voita Pinnalle: 50 g voita 1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Marianne kääretorttu
Vadelma-valkosuklaa juustokakku
Onnin omenapiirakka
Helppo suolainen
piirakka Feta-parsakaali-piirakka Kinuskikastike
10 Digestivekeksiä
35g voita
200g tummaa suklaata (hyväksi havaittu Fazerin uusi kahvicrisp)
200g Philadelphia sulatejuustoa
1 1/3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl kermaa
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet ensin kylmään veteen likoon ja
sen jälkeen kiehuvaan veteen.
1.Murenna keksit ja sulata voi, sekoita ne keskenään.
2.Painele irtopohjavuokaan.
3.Sulata suklaa vesihauteessa.
4.Sekoita mukaan juusto ja 1dl sokeria+vaniljasokeri
5.Erota keltuaiset ja lisää joukkoon.
6.Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siihen loppu sokeri
7.Lisää vatkattu kerma mukaan ja sekoita kaikki lopuksi keskenään
8.Lisää joukkoon liuenneet liivatelehdet
Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa tai pakastimessa.
Koristele kermavaahdolla tai suklaanapeilla.
250 g voita
250 g sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pikakahvijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl maitoa tai kermaa
2. Vatkaa vaahtoon yksitellen kananmunat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
4. Lisää lopuksi maito/kerma taikinaan.
5. Paista kakkuvuoassa n. 1 tunti, 175° C.
125 g voita
400 g taloussuklaata
3 munaa
vajaa 4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
vajaa 4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
vajaa 4 dl saksanpähkinärouhetta (hasselpähkinä- tai
mantelirouhe käy myös)
Kuorrutus:
1 dl vahvaa kahvia
2 pkt tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1-2 tl vanilliinisokeria
2. Vatkaa munat vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri pieninä määrinä
vatkaten, mausta vanilliinisokerilla.
3. Sekoita suklaaseos munaseokseen varovasti.
4. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan.
5. Hämmennä sekaan pähkinärouhe ja loput suklaasta pilkottuna.
6. Kaada laakeaan voideltuun vuokaan. Paista n. 30 min, 175° C.
7. Sulata margariini. Sekoita margariinin joukkoon kahvi,
tomusokeri, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen leivospohjan päälle.
9. Leikkaa paloiksi ja koristele esim. pähkinärouheella tai
mantelilastuilla.
1,5 dl sokeria
50 g tummaa kaakaojauhetta (= reilu 0,5 dl)
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
3. Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi, jonka jälkeen munat lisätään
yksitellen voimakkaasti vatkaten. (Jatka vatkaamista jonkin aikaa
jokaisen lisäyksen jälkeen!)
4. Jauhoseos lisätään varovasti sekoittaen taikinaan.
5. Lisää lopuksi kaakaoseos taikinaan ja sekoita varovasti.
6. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 1 tunti 10
min. 170° C
2 munaa
1 rkl kaakaojauhetta
3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g voisulaa
1 kkp maitoa
Päälle:
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g tomusokeria
4-5 rkl vahvaa kylmää kahvia
2. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää jauhoseos muna-sokeri vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Lisää sen jälkeen myös voisula ja maito taikinaan.
4. Kaada leivinpaperilla peitetylle uuninpellille ja paista 210°
C n. 25 min.
5. Sekoita päälle tulevat ainekset keskenään. Kaada kakun
pinnalle, kun se on jäähtynyt.
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaa
0,5 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja peitä pinta
marjoilla.
3. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
4. Paista 200° C n. 35 min.
Juustounelmatorttu
150 g sulatettua voita
1/2 pakettia Digestive-keksejä
170 g sokeria
1 dl sokeria
175 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 pussi pakastemansikoita
tuoreita mansikoita
2dl punaista mehua
1 dl hyytelösokeria
2. Taputtele keksiseos leivinpaperilla päällystettyyn irtoreunaiseen vuokaan.
3. Vatkaa kuohukerma ja sokeri ja lisää tuorejuustot.
4. Lisää sulatetut pakastemansikat ja liivatelehdet.
5. Kaada juustomassa keksipohjan päälle ja laita torttu muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
6. Laita tuoreet mansikat juustomassan päälle.
7. Keitä mehuhyytelö mehusta ja sokerista. Levitä se mansikoiden päälle ja jäähdytä.
Toscakakku
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1,5 rkl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1,5 rkl maitoa
100 g mantelilastuja tai rouhetta
2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää
vaahtoon yhdessä maidon kanssa.
3. Levitä taikina tasapohjaiseen pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija
20-22 cm).
4. Paista kakkupohjaa 200° C n. 25 min.
5. Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri
ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Sekoita
joukkoon mantelilastut tai rouhe.
6. Levitä kuorrutus kakkupohjan pinnalle. Paista vielä tämän
jälkeen kakkua uunin ylimmällä ritilätasolla 10 15
min, kunnes pinta on väriltään kauniin ruskea.
4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 ½ dl appelsiineista puristettua mehua
Täyte:
n. 90 g Marianne karamelleja
2 dl kuohukermaa
Päälle:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden
vaahdon joukkoon.
3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaisesti.
4. Paista torttupohjaa 225:ssa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
5. Kumoa levy sokeroidun voipaperin päälle ja anna jäähtyä.
6. Kostuta torttupohja appelssiinimehulla.
7. Hienonna karamellit tehosekoittimella, huhmaressa tai
muovipussissa kaulimella painellen.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon
karamellimurska.
9. Levitä seos torttulevylle.
10. Kääri levy voipaperin avulla rullalle. Anna maustua
muovikelmuun käärittynä kylmässä
muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
11. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja
vaniljasokerilla.
12. Levitä tai pursota kermavaahto tortun pinnalle. Siivilöi
pinnalle kevyesti kaakoajauhetta.
Voit halutessasi tarjota kääretortun ilman kermakuorrutusta
viipaleiksi leikattuna.
TÄYTE:
300 g sulatettuja vadelmia
2 tl sitruunamehua
2 dl tomusokeria
400 g tuorejuustoa
3 dl ranskankermaa
200 g Fazerin valkoista Block-suklaata sulatettuna
POHJA:
80 g sulatettua voita
4 rkl fariinisokeria
200 g italialaisia mantelikeksejä
50 g mantelilastuja
Laita vadelmat, sitruunamehu ja 0,75 dl tomusokeria tehosekoittimeen ja sekoita soseeksi.
Sekoita tuorejuusto, 1,25 dl tomusokeria ja ranskankerma tasaiseksi massaksi, lisää sulatettu suklaa.
Lisää vadelmaseos suklaamassan joukkoon.
Laita seos pyöreään silikonivuokaan (halk. 26 cm) ja laita vuoka pakastimeen.
Sekoita voi, fariinisokeri, mantelikeksit ja mantelilastut tehosekoittimessa.
Kaada seos lämpimälle pannulle ja paista n. 5 minuuttia.
Levitä manteliseos suklaaseoksen päälle pyöreään silikonivuokaan.
Laita vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Koristele.
Pohja:
180 g (n. 3 dl) vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g kylmää margariinia
1/2 munaa
Täyte:
4-5 hapahkoa omenaa
2-3 rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
Päälle:
1 1/2 munaa
1 dl sokeria
25 g voita
1/2 dl kiehuvaa vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Mittaa jauhot, sokeri ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja lisää paloiteltu, kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi koneella.
Riko muna esimerkiksi tasareunaiseen juomalasiin ja vatkaa tasaiseksi haarukalla.
Kaada puolet munasta koneeseen ja seosta taikina tasaiseksi.
Jätä taikina kulhossaan kylmään hetkeksi ja valmista täyte.
Poista omenoista siemenkota omenaporalla, kuori omenat ja leikkaa ne paksuhkoiksi lohkoiksi.
Sekoita sokeri ja mausteet sekaisin ja ripottele omenalohkoille niin että lohkot tulevat tasaisesti maustetuiksi.
Taputtele pohjataikina jauhotetuin käsin kookkaan lasisen piirakkavuoan (halkaisija 26 - 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Lado päälle omenalohkot ja kypsennä piirakkaa 15 minuuttia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla.
Mittaa päällitaikinan ainekset.
Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata voi kasarissa, lisää vesi ja kiehauta seos. Lisää seos kiehuvana munavaahtoon voimakkaasti vatkaten.
Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe vaahtoon vasta kun piirakkapohja on valmis.
Ota piirakka uunista ja kaada kakkutaikina omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Jatka kypsentämistä, kunnes pintataikina on kypsä tikulla koitettaessa ja värittynyt. Paistoaika on noin 12 - 15 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa kylmänä. Sirottele päälle halutessasi tomusokeria.
Saat piirakan tehtyä helposti ja nopeasti valmiista piirakka-
tai voitaikinasta.
Kauli taikina ja laita se reunalliselle uunipelille, tai
piirakkavuokaan.
Kuutioi mieleisesi määrä kinkkua (esim. 200-400 g)
Silppua makusi mukaan purjoa.
Silppua 1 sipuli
Silppua persiljaa
(sieniä+muuta sopivaa makusi mukaan)
Sekoita aineet keskenään ja laita taikinalevylle. Käännä
reunat vähän päälle kuten
marjapiirakassa.
Ripottele päälle oreganoa
----
Sekoita keskenään 1 muna, pieni purkki smetanaa ja n. 1 dl
kermaa - mausta varovasti suolalla
ja mielen mukaan mustapippurilla. Kaada seos piirakan päälle.
Lisää päälle juustoraastetta makusi mukaan ja paista n 175
asteen lämmössä kypsäksi.
(kunnes voitaikina kypsyy ja päällinen on sakeutunut)
Pohja
1/2 prk (125g) rahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1-2 pussia parsakaalia
1 prk (180g) feta kuutioita
3 munaa
1 prk (3,3dl) ruokakermaa
1 rkl oreganoa
1/2 tl suolaa
Sekoita rahkan joukkoon pehmeä voi ja jauho-leivinjauhe -seos.
Vuoraa taikinalla n. 28 cm piirakkavuoka.
Keitä parsakaalia vähässä vedessä 2-3 min. Valuta ja jäähdytä.
Valuta fetakuutiot. Pilko parsakaali ja laita pohjalle.
Lisää juustokuutiot ja maustettu muna-kermaseos.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 35 min,
kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita
Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi.
Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon voi ja vaniljasokeri.
Sekoita ja tarjoile.