Hyväksi havaitsemiani reseptejä

Huippuhyvä kakku

10 Digestivekeksiä
35g voita
200g tummaa suklaata (hyväksi havaittu Fazerin uusi kahvicrisp)
200g Philadelphia sulatejuustoa
1 1/3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl kermaa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet ensin kylmään veteen likoon ja
sen jälkeen kiehuvaan veteen.

1.Murenna keksit ja sulata voi, sekoita ne keskenään.
2.Painele irtopohjavuokaan.
3.Sulata suklaa vesihauteessa.
4.Sekoita mukaan juusto ja 1dl sokeria+vaniljasokeri
5.Erota keltuaiset ja lisää joukkoon.
6.Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siihen loppu sokeri
7.Lisää vatkattu kerma mukaan ja sekoita kaikki lopuksi keskenään
8.Lisää joukkoon liuenneet liivatelehdet

Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa tai pakastimessa.
Koristele kermavaahdolla tai suklaanapeilla.





Mokkakakku

250 g voita
250 g sokeria
3 munaa

5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pikakahvijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

1/2 dl maitoa tai kermaa

1. Vatkaa vaahdoksi voi ja sokeri.
2. Vatkaa vaahtoon yksitellen kananmunat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
4. Lisää lopuksi maito/kerma taikinaan.
5. Paista kakkuvuoassa n. 1 tunti, 175° C.

 



Suklaaleivokset

125 g voita
400 g taloussuklaata
3 munaa
vajaa 4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
vajaa 4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
vajaa 4 dl saksanpähkinärouhetta (hasselpähkinä- tai mantelirouhe käy myös)

Kuorrutus:

100 g margariinia
1 dl vahvaa kahvia
2 pkt tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1-2 tl vanilliinisokeria

1. Sulata voi ja puolet suklaasta vesihauteessa.
2. Vatkaa munat vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri pieninä määrinä vatkaten, mausta vanilliinisokerilla.
3. Sekoita suklaaseos munaseokseen varovasti.
4. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan.
5. Hämmennä sekaan pähkinärouhe ja loput suklaasta pilkottuna.
6. Kaada laakeaan voideltuun vuokaan. Paista n. 30 min, 175° C.

7. Sulata margariini. Sekoita margariinin joukkoon kahvi, tomusokeri, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen leivospohjan päälle.
9. Leikkaa paloiksi ja koristele esim. pähkinärouheella tai mantelilastuilla.

 


Suklaakakku

3dl maitoa
1,5 dl sokeria
50 g tummaa kaakaojauhetta (= reilu 0,5 dl)

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa

4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria

1. Maito, sokeri ja kaakaojauhe kiehautetaan kattilassa ja jäähdytetään sen jälkeen.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
3. Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi, jonka jälkeen munat lisätään yksitellen voimakkaasti vatkaten. (Jatka vatkaamista jonkin aikaa jokaisen lisäyksen jälkeen!)
4. Jauhoseos lisätään varovasti sekoittaen taikinaan.
5. Lisää lopuksi kaakaoseos taikinaan ja sekoita varovasti.
6. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 1 tunti 10 min. 170° C

 


Suklaaneliöt

2 kkp sokeria
2 munaa

1 rkl kaakaojauhetta
3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

150 g voisulaa
1 kkp maitoa

Päälle:

4 rkl voisulaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g tomusokeria
4-5 rkl vahvaa kylmää kahvia

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokeri –vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Lisää sen jälkeen myös voisula ja maito taikinaan.
4. Kaada leivinpaperilla peitetylle uuninpellille ja paista 210° C n. 25 min.
5. Sekoita päälle tulevat ainekset keskenään. Kaada kakun pinnalle, kun se on jäähtynyt.

 


Helppo marjapiirakka

1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaa

Pinnalle:

mustikoita, viinimarjoja, raparperia, omenaa tms.
0,5 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon piimä ja voisula.
2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja peitä pinta marjoilla.
3. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
4. Paista 200° C n. 35 min.

 


Juustounelmatorttu

Keksiseos:

150 g sulatettua voita
1/2 pakettia Digestive-keksejä
170 g sokeria

Juustomassa:

4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
175 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 pussi pakastemansikoita

Tortun päälle:

tuoreita mansikoita
2dl punaista mehua
1 dl hyytelösokeria

1. Hienonna keksit, lisää sokeri ja sulatettu voi.
2. Taputtele keksiseos leivinpaperilla päällystettyyn irtoreunaiseen vuokaan.
3. Vatkaa kuohukerma ja sokeri ja lisää tuorejuustot.
4. Lisää sulatetut pakastemansikat ja liivatelehdet.
5. Kaada juustomassa keksipohjan päälle ja laita torttu muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
6. Laita tuoreet mansikat juustomassan päälle.
7. Keitä mehuhyytelö mehusta ja sokerista. Levitä se mansikoiden päälle ja jäähdytä.

 


Toscakakku

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa

3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Pinnalle:

50 g voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1,5 rkl maitoa
100 g mantelilastuja tai –rouhetta

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää vaahtoon yhdessä maidon kanssa.
3. Levitä taikina tasapohjaiseen pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 20-22 cm).
4. Paista kakkupohjaa 200° C n. 25 min.
5. Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon mantelilastut tai –rouhe.
6. Levitä kuorrutus kakkupohjan pinnalle. Paista vielä tämän jälkeen kakkua uunin ylimmällä ritilätasolla 10 – 15 min, kunnes pinta on väriltään kauniin ruskea.

 


Marianne kääretorttu

4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 ½ dl appelsiineista puristettua mehua

Täyte:
n. 90 g Marianne karamelleja
2 dl kuohukermaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon.
3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaisesti.
4. Paista torttupohjaa 225:ssa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
5. Kumoa levy sokeroidun voipaperin päälle ja anna jäähtyä.
6. Kostuta torttupohja appelssiinimehulla.
7. Hienonna karamellit tehosekoittimella, huhmaressa tai muovipussissa kaulimella painellen.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon karamellimurska.
9. Levitä seos torttulevylle.
10. Kääri levy voipaperin avulla rullalle. Anna maustua muovikelmuun käärittynä kylmässä
muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
11. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
12. Levitä tai pursota kermavaahto tortun pinnalle. Siivilöi pinnalle kevyesti kaakoajauhetta.
Voit halutessasi tarjota kääretortun ilman kermakuorrutusta viipaleiksi leikattuna.

 


Vadelma-valkosuklaa juustokakku

TÄYTE:
300 g sulatettuja vadelmia
2 tl sitruunamehua
2 dl tomusokeria
400 g tuorejuustoa
3 dl ranskankermaa
200 g Fazerin valkoista Block-suklaata sulatettuna

POHJA:
80 g sulatettua voita
4 rkl fariinisokeria
200 g italialaisia mantelikeksejä
50 g mantelilastuja

Laita vadelmat, sitruunamehu ja 0,75 dl tomusokeria tehosekoittimeen ja sekoita soseeksi.
Sekoita tuorejuusto, 1,25 dl tomusokeria ja ranskankerma tasaiseksi massaksi, lisää sulatettu suklaa.
Lisää vadelmaseos suklaamassan joukkoon.
Laita seos pyöreään silikonivuokaan (halk. 26 cm) ja laita vuoka pakastimeen.
Sekoita voi, fariinisokeri, mantelikeksit ja mantelilastut tehosekoittimessa.
Kaada seos lämpimälle pannulle ja paista n. 5 minuuttia.
Levitä manteliseos suklaaseoksen päälle pyöreään silikonivuokaan.
Laita vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Koristele.



Onnin omenapiirakka

Pohja:
180 g (n. 3 dl) vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g kylmää margariinia
1/2 munaa

Täyte:
4-5 hapahkoa omenaa
2-3 rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia

Päälle:
1 1/2 munaa
1 dl sokeria
25 g voita
1/2 dl kiehuvaa vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Mittaa jauhot, sokeri ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja lisää paloiteltu, kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi koneella.
Riko muna esimerkiksi tasareunaiseen juomalasiin ja vatkaa tasaiseksi haarukalla. Kaada puolet munasta koneeseen ja seosta taikina tasaiseksi.
Jätä taikina kulhossaan kylmään hetkeksi ja valmista täyte. Poista omenoista siemenkota omenaporalla, kuori omenat ja leikkaa ne paksuhkoiksi lohkoiksi.
Sekoita sokeri ja mausteet sekaisin ja ripottele omenalohkoille niin että lohkot tulevat tasaisesti maustetuiksi.
Taputtele pohjataikina jauhotetuin käsin kookkaan lasisen piirakkavuoan (halkaisija 26 - 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Lado päälle omenalohkot ja kypsennä piirakkaa 15 minuuttia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Mittaa päällitaikinan ainekset.
Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata voi kasarissa, lisää vesi ja kiehauta seos. Lisää seos kiehuvana munavaahtoon voimakkaasti vatkaten.
Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe vaahtoon vasta kun piirakkapohja on valmis.

Ota piirakka uunista ja kaada kakkutaikina omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Jatka kypsentämistä, kunnes pintataikina on kypsä tikulla koitettaessa ja värittynyt. Paistoaika on noin 12 - 15 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa kylmänä. Sirottele päälle halutessasi tomusokeria.

 


Helppo suolainen piirakka

Saat piirakan tehtyä helposti ja nopeasti valmiista piirakka- tai voitaikinasta.
Kauli taikina ja laita se reunalliselle uunipelille, tai piirakkavuokaan.

Kuutioi mieleisesi määrä kinkkua (esim. 200-400 g)
Silppua makusi mukaan purjoa.
Silppua 1 sipuli
Silppua persiljaa
(sieniä+muuta sopivaa makusi mukaan)

Sekoita aineet keskenään ja laita taikinalevylle. Käännä reunat vähän päälle kuten
marjapiirakassa.

Ripottele päälle oreganoa

----

Sekoita keskenään 1 muna, pieni purkki smetanaa ja n. 1 dl kermaa - mausta varovasti suolalla
ja mielen mukaan mustapippurilla. Kaada seos piirakan päälle.

Lisää päälle juustoraastetta makusi mukaan ja paista n 175 asteen lämmössä kypsäksi.
(kunnes voitaikina kypsyy ja päällinen on sakeutunut)




Feta-parsakaali-piirakka

Pohja
1/2 prk (125g) rahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1-2 pussia parsakaalia
1 prk (180g) feta kuutioita
3 munaa
1 prk (3,3dl) ruokakermaa
1 rkl oreganoa
1/2 tl suolaa

Sekoita rahkan joukkoon pehmeä voi ja jauho-leivinjauhe -seos.
Vuoraa taikinalla n. 28 cm piirakkavuoka.
Keitä parsakaalia vähässä vedessä 2-3 min. Valuta ja jäähdytä.
Valuta fetakuutiot. Pilko parsakaali ja laita pohjalle.
Lisää juustokuutiot ja maustettu muna-kermaseos.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 35 min,
kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.



Kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita

Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi.
Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon voi ja vaniljasokeri.
Sekoita ja tarjoile.